Kom met je klas ook een bezoek brengen aan het Natuurkwartier

Datum: dinsdag 10 oktober 2017

Kleuters van het Vogelnest waren met hun jaarlijks terugkerende kleuterfeest in het Natuurkwartier. Het thema van dit jaar was Jungle.

Halverwege de ochtend zijn we met de klas naar het Natuurkwartier gewandeld, waar Ester ons al op stond te wachten met een doos vol spannende spullen. In deze doos zaten potjes met een vergrootglas, schepjes en een determinatiekaart... Dat is een kaart die je helpt met het vinden van de namen van de dieren. We gingen op onderzoek uit in de jungle van het MEC!

De kinderen waren ontzettend enthousiast, ze mochten tussen de bosjes, onder boomstammen en takken zoeken. Er was een kruip-door-sluip-door pad gecreƫerd tussen de struiken en bomen door waar we mochten zoeken. De kinderen vonden spinnen, pissebedden en wormen, een ware expeditie. Daarna mochten we ook nog een bak met slakken bekijken en ze uitzetten, wat een feest!

Dit natuurkwartiertje, zo noemen ze de ontzettend leuke opdrachtenkaarten bij het MEC,??? paste ontzettend goed bij ons thema. De kinderen hebben weer een fantastische ervaring opgedaan. Bedankt namens de kleuters van Basisschool het Vogelnest!

Ook een bezoek brengen aan het Natuurkwartier met je klas?

Neem dan contact op met Ester van Winden van Natuurkwartier - MEC (030) 752 40 35, e-mail:  natuurkwartier@nieuwegein.nl.